Schateiland nieuwsbrief editie maart 2017
 
In deze Schateiland Nieuwsbrief Schateiland Teamfoto
- Ons vierde eiland!
- Benut ieders teamrol
- Een zelfsturend team
- Onze nieuwe schat
- Nieuwe klanten
- Feedback geven en ontvangen
- Vertrouwen in je team
- Boek 'Doelgerichte teams' cadeau
 
VOLG ONS YouTube facebook Twitter Google+ Instagram
 
EEN NIEUWE LENTE, EEN NIEUW GELUID: ONS VIERDE EILAND!
Vierde schateiland! Zoals je weet vinden wij bijzondere locaties nogal belangrijk voor onze teamdagen en teamtrainingen. Op ons unieke vierde eiland in Noord-Brabant ervaart jouw team spelenderwijs hoe je plezierig kunt samenwerken. Rijd samen geblinddoekt in een jeep of maak een brug of een vlot. Met verschillende uitdagende oefeningen ontdekt jouw team ieders kwaliteiten. Bekijk onze teambuildingsprogramma's
 
BENUT IEDERS TEAMROL EN WORDT EEN DOELGERICHT TEAM
Teamrollentest Schateiland Als team heb je iedereen nodig om je doel te bereiken. Maar hoe ontdek je welke rol iedereen het beste kan spelen? Hoe ziet de ideale teamopstelling er uit? Je komt er achter met onze teamrollentest: de 'Voetbaltest'. Wie is de spits, de aanvoerder en de verdediger? Doe de test en speel als team het spel!
 
SAMEN WERKEN IN EEN ZELFSTUREND TEAM
Samen werken in een zelfsturend team Werken in een zelfsturend of zelforganiserend team is een aansprekend idee, lekker zonder een manager. Helemaal zelfsturend worden is in de praktijk niet altijd realistisch. Maar meer zelfsturend kan je team zeker worden. En dat is leuk: je hebt meer verantwoordelijkheid, je werkt actief samen en kan je kwaliteiten beter benutten. Schateiland begeleidt teams met zelfsturing. Van een teamdag als impuls tot teamcoaching on the job.
 
ONZE NIEUWE SCHAT
Onze nieuwe schat Om te kunnen blijven groeien hebben wij hard gezocht naar geschikte trainers. Wij stellen trots Tatja Claessen aan je voor. Tatja werkte als coach en communicatiespecialist. Nu coacht ze teams om hun talenten te ontdekken en geeft ze praktische communicatietrainingen.
 
NIEUWE KLANTEN
Nieuwe klanten van Schateiland De afgelopen tijd vonden weer verschillende nieuwe klanten hun weg naar Schateiland. Onder meer: NUON, Kentalis, ArboNed, Gemeente Den Bosch, Utrecht en Amsterdam, Canon, Veiligheidsregio Utrecht (brandweer), DVB Bank, Klimmendaal, Galapagos, G+J Uitgevers, Cartier, Sabic en Princes.
 
FEEDBACK GEVEN EN ONTVANGEN
Feedback geven en ontvangen Eigenlijk vindt iedereen dat je elkaar moet kunnen aanspreken in een team. Niet praten over elkaar, maar met elkaar, zegt men dan. Eigenlijk wordt in teams bijna nooit spontaan feedback gegeven. Feedback geven en ontvangen in teams is namelijk spannend. Daarom gebeurt het alleen als het team er actief mee aan de slag gaat. Dat kan in een gezamenlijke training over feedback of gewoon zelf.
 
VERTROUWEN IN JE TEAM
Vertrouwen in je team De geleerden zijn het er over eens dat vertrouwen de basis is voor een succesvol team. Zonder vertrouwen is teamwork eigenlijk onmogelijk. Maar vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Vertrouwen opbouwen is lastig maar zeker wel mogelijk. Lees onze 5 praktische tips
 
BOEK 'DOELGERICHTE TEAMS' CADEAU
Boek ‘Doelgerichte teams’ cadeau Jaap Visser schreef voor ons het boekje 'Doelgerichte teams'. In dit boekje beschrijft Jaap de 8 teamrollen met verhalen over unieke voetballers. Met dit boekje leer je van 5 succesvolle voetbalteams wat wel en niet werkt in de samenwerking. Als je de teamdag met de teamrollentest doet, krijg je het boekje cadeau!
 
 
MEER INFO >> CASES >>
Vond je deze nieuwsbrief leuk of nuttig, stuur hem dan door. Wil je hem niet meer ontvangen, meld je dan hier af of bel 06-26961659. Dan sturen we hem niet meer.