Schateiland Achtergrondfoto
Special: Talent- en traineeprogramma's

Schateiland Training Zelfsturende teams

 

   Training zelfsturende teams

   Training feedback geven en ontvangen

   Training klantgerichtheid

   Training effectief communiceren

   Training beïnvloeden van de omgeving

   Training presenteren en profileren

    

   Special: Training gemeente

   Special: Training advocaten

   Special: Talent- en traineeprogramma's

Special: Talent- en traineeprogramma's

Schateiland verzorgt trainee- en talentprogramma's voor (management) trainees en andere talentvolle medewerkers van verschillende organisaties.

Schateiland richt zich op het versterken van talenten van mensen en het ontwikkelen van de minder sterke punten. Door onze frisse, praktijkgerichte aanpak en onze stimulerende eilanden zijn uw trainees in staat het beste in zichzelf naar boven te halen.

  Wat bieden wij?

 • Een volledig één- of tweejarig trainee- of talent programma op unieke eilanden in Nederland en België
 • Praktijkgerichte trainingen over persoonlijke effectiviteit, communicatie, adviseren, en leidinggeven
 • Een maatwerkprogramma waarin uw organisatie centraal staat (met eigen film, managementgame en eigen opdrachten)

  Schatten van trainees

 • Trainees zijn erg leergierig, maar hebben nog weinig praktijkervaring om van te kunnen leren. Wij bieden daarom herkenbare en relevante oefencases.
 • Onze feedback en tips zijn direct en persoonlijk. Omdat we werken in een gezellige en ongedwongen sfeer, kunnen de trainees dat goed van ons hebben.
 • De trainees worden tijdens het traineeship continu uitgedaagd en geprikkeld om op een vernieuwende manier te leren.

  Het traineeprogramma

  1 - Samen met u organiseren we de training ‘...(uw bedrijfsnaam) voor Dummies’

  In één dag of twee dagen krijgen uw trainees of talenten een goed overzicht van alles wat uw organisatie doet. Collega’s uit de organisatie verzorgen de verschillende programmaonderdelen en Schateiland maakt er samen met u een aantrekkelijk en afwisselend programma van.

  2 - U stelt een programma samen met bijvoorbeeld de volgende modules:

 • Jaar 1: Professionele vaardigheden
 • Persoonlijke effectiviteit - Inzicht in talenten en ontwikkelpunten door drijfverentest en actieve oefeningen op ons eiland in IJmuiden.
 • Communicatieve vaardigheden - Inzicht in de eigen communicatiestijl, oefenen met vaardigheden als actief luisteren en feedback in en om de boerderij.
 • Adviesvaardigheden - Cases om vaardigheden te trainen, presentatietechniek, rollenspellen met acteur.

 • Jaar 2: Leidinggevende vaardigheden
 • Leidinggeven aan mensen Game ‘Leidinggeven bij ...(uw bedrijf)’ - De trainees beleven een dag uit het leven van een manager, ze voeren gesprekken met medewerkers, oefenen met prioriteren en houden een speech bij de borrel. Situationeel leidinggeven in de praktijk.
 • Leidinggeven aan (project)teams - Trainees leren tijdens actieve challenges om teams te coachen en vergaderingen voor te zitten.
 • Leidinggeven aan veranderingen - Praktijkopdracht aan de hand van de veranderstappen van Kotter. De trainees adviseren het management van uw organisatie over de manier waarop relevante veranderingen kunnen slagen.

 • 3 - Parallel volgen de trainees binnen uw organisatie drie leertrajecten waarbij de trainees hun talenten kunnen toepassen in de praktijk:

 • De Start-up – de trainees ontwikkelen als team een bruikbaar product voor uw organisatie
 • De Denktank – de trainees geven verfrissend advies over een concreet vraagstuk binnen uw organisatie
 • De APK – praktijkgerichte coaching en intervisie ‘on the job’

Samenwerken met Schateiland

We werken nauw samen met uw organisatie en met de begeleider(s) van de trainees of talenten. Met u maken wij een maatwerkprogramma met training, relevante praktijkopdrachten, coaching & intervisie en drie leertrajecten om de trainees continu te laten leren. Schateiland biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan een gecombineerd trainee-of talentprogramma waarbij ook trainees of talenten van andere organisaties deel nemen.

Met Enexis wonnen wij in 2015 de prijs voor het beste traineeprogramma van de Benelux. Schateiland is een CRKBO gecertificeerde instelling. De trainees en talenten van o.a. Enexis, Generali, Stibbe, SNS Bank, UTZ gingen u voor.

Wilt u weten hoe wij met u een maatwerk trainee- of talentprogramma kunnen opzetten? Stuur ons een mail of bel ons op 06 33834091

Klantreactie


Bianca Wezenberg, Enexis

"Met Schateiland werken wij samen bij het trainen van onze Management Trainees in communicatie- en managementvaardigheden. De trainingen leveren nog enthousiastere en zelfbewustere trainees op. Onze trainees krijgen concrete en praktische inzichten op die richting geven bij de ontwikkeling die ze doormaken tijdens ons traineeprogramma. De aanpak van Schateiland past erg goed bij ons bedrijf. Praktisch, deskundig en duidelijk. Uiteraard zorgen de locaties van Schateiland voor een extra leereffect. Onze trainees komen iedere keer super enthousiast terug, terwijl ze in de feedback niet gespaard worden."

  quote-teamtraining-trainees