De 5 Gouden tips voor communicatie in de ondernemingsraad (OR)

De meeste ondernemingsraden vinden dat de communicatie in de OR wel wat kan verbeteren. En dan vooral de communicatie van collega OR-leden. De meeste OR-leden vinden dat ze zélf prima communiceren. Ook voor deze mensen hier de 5 Gouden tips voor communicatie in de ondernemingsraad:

1) Pas je aan aan de communicatiestijl van je collega OR-lid én de bestuurder
Het is helaas zo dat OR-leden zich meestal niet aanpassen aan jouw communicatiestijl. Als je de communicatie wilt verbeteren, kan je ook proberen je aan te passen aan de communicatiestijl van je collega OR-lid of van de bestuurder. Wat is het voor een type? Heeft hij behoefte aan een sociaal praatje of komt hij liever meteen ter zake? Is het iemand die graag vertelt of moet je actief vragen stellen? Schat hier op Facebook in wat jouw stijl is en wat de communicatiestijl is je collega OR-lid en de bestuurder. En breng de communicatietips in de praktijk. Vaak kan je met kleine aanpassingen al veel bereiken: de ander wat eerder onderbreken, samenvatten wat de ander zegt en meer of juist minder zeggen wat je denkt. Vat de eigenaardigheden in de communicatiestijlen van collega OR-leden niet persoonlijk op. Het is maar een communicatiestijl.

2) Maak duidelijke afspraken
De kern van communicatieproblemen schuilt vaak in onduidelijke afspraken. Tijdens een OR-vergadering wordt afgesproken dat ‘iedereen er nog even over nadenkt’ of ‘er nog even naar kijkt’. Probeer eens wat concretere afspraken te maken. Wat moet er precies gedaan worden? Wat verwacht je precies van collega OR-leden? Wat gaat iedereen precies doen en wanneer is het af? Niet het leukste om te doen maar het voorkomt veel misverstanden.

3) Geef feedback over het OR-werk, maak het niet te persoonlijk
In een OR-cursus of OR-training leer je dat feedback ‘een cadeautje is dat je mag uitpakken’. Dat ziet niet iedereen zo. Veel ondernemingsraden vinden wel dat de OR-leden elkaar wel wat meer mogen aanspreken. Alleen gebeurt dat wat weinig. Dat komt omdat feedback meestal te zwaar wordt aangezet. Het is spannend om je gevoelens op tafel te leggen. En al helemaal om daar constructief naar te luisteren. Laat de gevoelens die je bij iemand hebt daarom soms maar even achterwege. Feedback geven en ontvangen wordt makkelijker als je het zakelijk houdt en het op het OR-werk betrekt. Vertel je collega OR-lid waar het feitelijk om gaat en vertel wat je graag de volgende keer anders zou willen. Dat is makkelijker. Lees hier onze 5 Gouden tips voor feedback in de ondernemingsraad.

4) Eerst begrijpen, dan begrepen worden
Als je het gevoel hebt dat je soms alles tien keer uit moet leggen of dat collega OR-leden nooit naar je luisteren, zou er een lampje bij je moeten gaan branden. Het heeft waarschijnlijk geen zin om het nog een keer te vertellen. Als je er niet uitkomt met een collega OR-lid, verdiep je dan eens echt in wat hij of zij bedoelt. Waarom heeft je OR-collega een andere mening, wat zijn de redenen daarvoor? Als je laat zien dat je bereid bent je te verdiepen in je collega OR-lid, zal je merken dat hij of zij ook naar jou gaat luisteren.

5) Spreek af waarover je als OR communiceert
OR-leden vinden vaak dat ze te weinig worden geïnformeerd door de voorzitter, het DB en de bestuurder. Tegelijkertijd hebben ze het gevoel dat ze omkomen in de e-mails, advies- en instemmingsaanvragen en vergaderstukken. Spreek met je OR af waarover je communiceert. Wat zijn de onderwerpen waarover de hele OR op de hoogte wil blijven? Waarover hoeft niet gecommuniceerd te worden? Dat scheelt een hoop tijd. Soms wordt de bestuurder verweten dat hij te weinig of te laat communiceert. Spreek ook met de bestuurder af waarover hij aan de OR communiceert. Of vraag zelf om informatie.

Wil me meer weten hoe Schateiland je OR helpen om de communicatie in de ondernemingsraad en met de bestuurder te verbeteren, bijvoorbeeld met Effectief communiceren in de OR of teambuilding met de OR? Bel ons dan op 06 26961659 of mail naar info@schateiland.com. Of kijk hier voor een geschikte or-cursus of or-training.

Deel dit bericht...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
Dit bericht is geplaatst in OR-cursus en training met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.