De 5 Gouden tips voor ontwikkelen van competenties voor de ondernemingsraad (OR)

Je bent waarschijnlijk de ondernemingsraad ingegaan om iets te betekenen voor de medewerkers. Dat neemt niet weg dat je de jaren in de ondernemingsraad ook kunt benutten voor het ontwikkelen van jezelf. Door als ondernemingsraad te werken aan competenties snijdt het mes aan twee kanten: je ontwikkelt relevante vaardigheden voor in de ondernemingsraad én je bereikt meer. Maar hoe doe je dat? Lees onze 5 Gouden tips.

1) Maak het niet te ingewikkeld; kies 3 competenties
Over het ontwikkelen van competenties voor in de ondernemingsraad zijn dikke boeken geschreven. Competentieontwikkeling wordt soms te theoretisch en zwaar gemaakt. Daarom lukt het vaak niet om het ontwikkelen van competenties in de ondernemingsraad van de grond te krijgen. Al was het maar omdat OR-leden beperkt tijd kunnen besteden aan de ondernemingsraad. Kies daarom niet meer dan 3 kerncompetenties die je zélf wilt ontwikkelen en 3 competenties die de ondernemingsraad als team kan ontwikkelen. Neem daar echt even de tijd voor, bijvoorbeeld op een heidag.

2) Kies competenties die relevant en direct toepasbaar zijn
Kies alleen competenties waarmee je direct kunt oefenen. Dit verhoogt de slagingskans. Competenties die je als OR in de praktijk kunt ontwikkelen zijn: besluitvaardigheid (effectief vergaderen), invloed krijgen op je omgeving, overtuigen, onderhandelen, netwerken, samenwerken, profileren of resultaatgerichtheid. En competenties die je individueel kunt ontwikkelen zijn: mondelinge of schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, actief luisteren, stevig opstellen in gesprekken, oordeelsvorming, plannen en organiseren, kort en bondig formuleren, etc. Laat minder concrete competenties zoals gewetensvolheid, onafhankelijkheid, sensitiviteit en tact maar even zitten.

3) Ontwikkel de competenties samen
Het heeft niet veel zin om als OR-leden allemaal losse OR-cursussen te gaan volgen. Behalve een schriftelijke vaardigheden of een WOR-cursus voor nieuwe OR-leden. Samen leren is het meest effectief. Als geen ander kent de OR de context waarin je je werk moet doen: de bestuurder, het type bedrijf, de ontwikkelingen in de organisatie, etc. Een ander belangrijk voordeel is dat je elkaar kunt helpen. Bijvoorbeeld door elkaar te herinneren aan een ontwikkelpunt, door elkaar de ruimte te geven om vaardigheden uit te proberen en door elkaar feedback te geven. Op deze manier is competentie-ontwikkeling veel praktijkgerichter én nuttiger.

4) Gebruik de kwaliteiten van je collega’s
De ondernemingsraad is een team van mensen met verschillende kwaliteiten. Deze kwaliteiten benutten is een stuk makkelijker dan competenties aanleren die je niet liggen. Je collega vindt het misschien leuk om in een werkoverleg of bij de bestuurder een presentatie te houden. Jij vindt dat spannend of je bent er gewoon niet zo goed in. Geen punt toch? Misschien kan jij goed plannen en organiseren of een mooie nieuwsbrief maken.

5) Competenties ontwikkelen betekent blijven trainen
Als je gedrag wilt veranderen, zal je regelmatig ander gedrag moeten trainen. Dat betekent niet dat de ondernemingsraad voortdurend op OR-training moet. Een training is een handig middel om nieuwe vaardigheden aan te leren en om de competentieontwikkeling op gang te houden. Maar de belangrijkste training voor de ondernemingsraad vindt in de praktijk plaats. Je kunt bijvoorbeeld tijdens de vergadering actief bezig zijn met het verbeteren van de besluitvaardigheid, de uitdrukkingsvaardigheid, overtuigen of het aanpassen van je communicatiestijl. Je moet van tevoren wel even afspreken waaraan je gaat werken. En de laatste 10 minuten van de vergadering bespreek je wat er goed ging en wat er de volgende keer beter kan.

De slagingskans van competentieontwikkeling is hoger als iemand de rol op zich neemt om het leerproces te faciliteren: agenderen van ontwikkeling, interventies doen, organiseren van relevante OR-trainingen, ontwikkelpunten nabespreken, feedback geven, etc. Een mooie taak voor iemand die bijvoorbeeld de competentie ‘leiding geven’ wil ontwikkelen.

Wil u weten hoe Schateiland uw ondernemingsraad kan helpen bij het ontwikkelen van competenties, bel ons dan op 06-26961659 of bekijk onze website. Wij kunnen u helpen bij het opstarten van competentieontwikkeling en bij het trainen van specifieke OR-competenties zoals: vergaderen, communiceren, invloed krijgen op de omgevingprofileren en omgaan met de bestuurder en achterban.

Deel dit bericht...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
Dit bericht is geplaatst in OR-cursus en training met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.